Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Οι άνθρωποι δεν αντέχουν την ευτυχία σου! Κατερίνα Σικλαφίδου

Σκοντάψαμε, πέσαμε, ματώσαμε, σηκωθήκαμε! Όλο αυτό το λέμε με μια λέξη, Ζωή! 
Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μέρες που ξημερώνουν με χαμόγελα, ανθρώπους που σε αγγίζουν και κάνουν την ψυχή σου να αισιοδοξεί, και λες: Να! έσπασε η γκίνια!
 
Μέρες που γεμίζουν από την προσπάθεια να πετύχεις το στόχο, όποιος κι αν είναι αυτός, και σαν τη μέλισσα εργάζεσαι, οργανώνεις, αλλάζεις τρόπους, διορθώνεις μέχρι να γευθείς το μέλι που απλά δηλώνει πως: Να! έφτασες κάπου! Στιγμές που καθώς μυρίζεις ένα λουλούδι χαμογελάς υψώνοντας τα μάτια στο απέραντο του ουρανού με ευγνωμοσύνη.
Είναι κι εκείνες οι μέρες που καθώς προσπαθείς να χαρίσεις τη γλύκα της ψυχής σου, μια τρικλοποδιά σε κάνει και πέφτεις. Κι όσο εύκολη και λίγη είναι η στιγμή που χαμογελάς, τόσο δύσκολο και με διάρκεια είναι το πέσιμο. Πέφτεις και σέρνεσαι μέχρι να ματώσει  και η ψυχή σου. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν την ευτυχία σου. Πράξεις , λόγια, βλέμματα, συμπεριφορές πολλές φορές γεμάτα κακία είναι αυτά που σε σέρνουν ως να ματώσεις. Πάψαμε να κοιτάμε πως θα φτιάξουμε την ευτυχία μας και κοιτάμε πως να φέρουμε τη δυστυχία στους άλλους.
Όσοι από εμάς έχουμε πέσει και ματώσει, ξέρουμε πως η ουσία είναι στο να μπορέσεις να σηκωθείς. Ξέρουμε πως τα φτερά στην πλάτη μας πολλές φορές είναι κουρασμένα ή και σπασμένα, μα ξέρουμε επίσης πως μόνο αυτά έχουμε για να μπορέσουμε να σηκωθούμε και να ξαναπετάξουμε.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα: Να καταφέρεις να σηκωθείς. Λένε γεννιόμαστε μόνοι και πεθαίνουμε μόνοι. Ε! και μόνοι βρίσκουμε τη δύναμη από τα βάθη της ψυχής μας να αντιμετωπίσουμε την όποια αρνητική πράξη, λόγο , βλέμμα και συμπεριφορά.
Για όσους λοιπόν βρίσκονται κάτω, έτοιμοι να βρουν τη δύναμη να απογειωθούν ξανά, να θυμούνται ότι :Εσύ που θα σηκωθείς, θα έχεις κερδίσει μια εμπειρία, έναν στόχο και μια επιπλέον δύναμη να αντιμετωπίσεις τις επόμενες καταστάσεις. Εσύ που με έριξες, έμεινες με άδεια αγκαλιά, χωρίς όραμα χαζεύοντας το κενό και  αιωρούμενος στο τίποτα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *