Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες...τίποτα δεν τελειώνει!

Σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες. Μία διαδικασία που έρχεται να δοκιμάσει γονείς και μαθητές. Ψυχοφθόρα γεμάτη άγχος, νεύρα και αγωνία. Λεπτές ισορροπίες πρέπει να κρατηθούν το διάστημα που ακολουθεί πρώτα από μας τους γονείς. Ας μην ξεχνάμε ότι περάσαμε  κι εμείς από την ίδια διαδικασία. Ας γυρίσουμε τη σκέψη μας πίσω κι ας θυμηθούμε πως στο ξύπνημα της ημέρας ξεροκαταπίναμε. Με ιδρωμένες παλάμες και το στυλό να παίζει νευρικά ανάμεσα στα δάχτυλα καθίσαμε στο θρανίο. Τον φόβο και την αγωνία στο άνοιγμα των θεμάτων. Την "πίεση" από τους γονείς μας για να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Τα συναισθήματα που κυρίευαν την ψυχή και το μυαλό μας.Μεγαλώσαμε και γίναμε κι εμείς γονείς είτε πετύχαμε τότε είτε αποτύχαμε. Μια στιγμή ήταν!
Όση κατάθεση ψυχής και να κάναμε μέχρι τώρα, στις μέρες που ακολουθούν οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και γεμάτοι κατανόηση. Ο αγώνας που δίνουν τα παιδιά μας είναι σημαντικός αλλά δεν τελειώνει μ΄αυτήν την μάχη ο πόλεμος, το ξέρουμε αυτό. Η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη κι εμείς με τη δύναμη της ψυχής μας και την εμπειρία μας θα σταθούμε ήρεμα δίπλα τους να εμψυχώνουμε τον αγώνα τους. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα , σημασία έχει ότι ρίχτηκαν στην μάχη και κέρδισαν ένα εφόδιο για την υπόλοιπη ζωή τους.Ας μην ξεχνάμε ότι η πίεση και η μετάδοση του δικού μας άγχους φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε.
Όσο για τους μαχητές-μαθητές, σίγουρα φίλοι μου η ζωή δεν τελειώνει με τη μάχη αυτή. Τολμώ να πω, πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα τώρα αρχίζει.  Δώστε ότι καλύτερο μπορείτε. Η μάχη είναι δική σας, πέστε στον αγώνα με οδηγό τη λογική σκέψη και όχι το θυμικό που αυτές τις μέρες φόρεσε τα γιορτινά του και σας γεμίζει άγχος και νευρικότητα. Ηρεμία, συγκρότηση και αυτοπεποίθηση. Οι ευκαιρίες πάντα θα εμφανίζονται στη ζωή αρκεί εσείς να χαμογελάτε στην κάθε μέρα που ξημερώνει.Εμείς ευχόμαστε να μπείτε δυναμικά στον αγώνα σας και να έχετε όλοι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μα κι αν δεν... στην επόμενη μάχη θα είστε ποιο δυνατοί! Μη το βάζετε κάτω..είμαστε από ράτσα αγωνιστών και στο τέλος πάντα βγαίνουμε νικητές!
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Κατερίνα Σικλαφίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *