Το Βιβλίο μας...

 photo MonopatiaPsixisexofyllo_zps89709de9.png

Τα ποιητικά μας ταξίδια...

...η πνοή μας









 photo 7_zps2cbf94f1.png

ποιητικές διαδρομές...





 photo 5_zps08d71f1a.png



















 photo 9_zps4b675e8e.png

απο [Κ]αρδι[Α]ς...








 photo 11_zps8d533774.png





Βιντεάκι...

YouTube Λογοποιήματα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Aυτό είναι το νόημα της ζωής και των στιγμών!..[Α]

Είναι κάποιοι 'Ανθρωποι, που τα Χριστούγεννα μελαγχολούν. Είτε γιατί κάποιο αγαπημένο τούς πρόσωπο λείπει, είτε γιατί αυτές τις γιορτές τις είχαν ονειρευτεί κάπως αλλιώς.★ Και η αλήθεια είναι πως τα φωτάκια δεν λάμπουν το ίδιο αν δεν τα χαίρεσαι με αυτούς που θες ή αν δεν τα χαίρεσαι όπως τα θες. Ούτε το δέντρο σκορπίζει την ίδια εορταστική διάθεση και φυσικά δεν σε παρασύρει στα μαγικά μονοπάτια των Χριστουγέννων…
Μα σημασία δεν έχει η ζωή να σου φέρει αυτά που θες εσύ να αποκτήσεις, σημασία έχει να μάθεις να αξιοποιείς αυτά που σου δίνει. Σε μια τέτοια διαδικασία αξιοποίησης συνειδητοποίησα ποιο είναι το νόημα των γιορτινών αυτών ημερών,κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο των Χριστουγέννων...
Το πραγματικό νόημα στο πνέυμα των Χριστουγέννων
είναι λοιπόν να μάθουμε να ΑΓΑΠΑΜΕ.

Να ΑΓΑΠΑΜΕ τον εαυτό μας, τον διπλανό μας, τις σκέψεις, τα όνειρα μας, το κάθε τι που κάνουμε. Γιατί ακόμα και αν είναι ασήμαντο η ΑΓΑΠΗ μας θα το κάνει σημαντικό!..
Να ΜΑΘΟΥΜΕ να βοηθάμε.

Nα βοηθάμε τον εαυτό μας να ξεπερνά ψυχολογικά αδιέξοδα, να βοηθάμε τον διπλανό μας σε κάτι που μας έχει ανάγκη, να βοηθάμε τα όνειρα και τις σκέψεις μας να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά και να αναζητήσουν τρόπο να κάνουν το ανέφικτο,εφικτό. Γιατί έτσι το αύριο έχει ελπίδες να είναι καλύτερο, ωραιότερο, χρωματιστό.
Να συγχωρούμε!..

★★ Να συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη που έκανε, τον συνάνθρωπο μας για κάποια στιγμή που μας στεναχώρησε, τα όνειρα και τις ελπίδες που μας απογοήτευσαν, τις σκέψεις που μας οδηγήσαν σε λάθος συμπεράσματα, να συγχωρούμε το κάθε τι που μας πληγώνει.
Και να ΜΑΘΟΥΜΕ να μοιράζουμε και να μοιραζόμαστε.

★★ Να μοιράζουμε την πίκρα μας στον άνεμο και την θάλασσα για να την πάρει μακριά και να την σκορπίσει, ώστε να μην μας βαραίνει.Να μοιράζουμε χαμόγελα και θετική αύρα στους γύρω μας. Να μοιράζουμε όνειρα και ελπίδες σε έναν κόσμο που φοβάται και αγωνιά, να μοιράζουμε ΑΓΑΠΗ και να την αφήνουμε να πέφτει σαν ντόμινο και ν'αγκαλιάζει τις καρδιές.  Και να μοιραζόμαστε, το οτιδήποτε, γιατί όταν μοιράζεσαι ακόμα και το λίγο γίνεται πολύ. Δύτες να γινόμαστε και να βουτάμε στις ψυχές των Ανθρώπων που έχουμε στην καρδιά μας,στη ζωή μας και να χαρίζουμε χαμόγελα!..
★★ Ο Richard Hutch είχε πει πως η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που όσο περισσότερο απλόχερα το σκορπάς, τόσο πολλαπλασιάζεται. Και είχε δίκιο. Να ΑΓΑΠΑΤΕ, να χαμογελάτε και να ονειρεύεστε. Να περνάτε υπέροχα, όπου και με όποιους και αν είστε, ό,τι και αν κάνετε..αυτο είναι η αξία της ζωής και των στιγμών!..[Α]φροδίτη


★★
Υ.Γ Τα πέντε αστέρια συμβολίζουν την ΑΓΑΠΗ,γι'αυτό κι ο αγαπημένος μου αριθμός είναι το 5 και αγαπημένο μου χρώμα το λαχανί γιατί εκπέμπει αιδιοδοξία που σημαίνει ΖΩΗ!!!!!
Αλεξανδρούπολη 13/12/2015 http://logopoihmata.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *